Donderdag 23 mei; de Arabisch-Irakese keuken

 

 

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Kanar Al-Mahraji. Kanar is geboren in Bagdad, Irak en woont sinds 1994 in Nederland. Na haar studie in Leiden en buitenlandse reizen heeft ze zich helemaal gericht op het Irakees koken zoals ze dat van haar moeder en grootmoeder geleerd heeft. 

Tijdens de avond ga je kennismaken met deze kleurrijke keuken en zal je meer te weten komen over de eetcultuur in Irak. De gerechten die we met elkaar gaan maken zijn:

Voorgerechten

  • Baqila (tuinbonen)

  • gedroogde tuinbonen met tomaat, uien, olijfolie en gedroogde Sam-buse

  • pasteitje gevuld met vlees, kip of groente

 

soep

  • Okra met tomatensaus en knoflook 

 

Hoofdgerechten

  • Dolma; wijnbladeren en uien velletjes gevuld met rijst en groente

  • Se-mek bil tamur hindi; vis met tamarind sauce uit de oven

  • Rijst

  • Dille met groene tuinbonen en rijst

 

Nagerechten

  • Zlabya

  • Znoud el-sit

Thema inschrijf-workshops

 

 

Donderdag 13 juni; de Italiaanse keuken

 

 

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Roberta Magri. rOBERTA IS GEBOREN IN Varese, een mooie stad in het Noorden van Italië,in de buurt van het Lago Maggiore en Lago di Como. HAAR PASSIE VOOR DE ITALIAANSE KEUKEN WIL ZE GRAAG MET EEN IEDER DELEN.

Je gaat kennismaken MET MAKKELIJKE ITALIAANSE

recepten die je culinair zullen verassen.
Ideaal voor wie niet veel tijd heeft, maar graag IEDERE dag van de italiaanse keuken wil genieten.
Tijdens deze workshop bereiden we drie complete menu's (ieder menu bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert)
Recepten die eenvoudig en makkelijk ZIJN ZODAT JE DEZE thuis nog VAAK ZULT bereiden!

 

 

 

 

Hoofdstraat 172

3972 LG Driebergen

©2018 by Kookatelier Cayenne